Георгиев: Артисти от 6 държави преобразяват подлеза на бул. България и Каблешков

“Приехме програма, с която улесняваме възможността талантливите графити - артисти да имат пространства, където легално да могат да организират събития, така че да се превърнат в свободни пространства за нашите таланти”. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.


В подлеза на булевардите „България“ и „Тодор Каблешков“ председателят на СОС Георги Георгиев, общински съветници и Фондация Visionary представиха как ще изглежда новото пространство в подлеза след изрисуването на стените от графити артисти. Проектът е част от програмата за предоставяне на възможност на хората на графити изкуството да творят в градска среда.


Георгиев поясни, че има артисти от 6 държави, които преобразяват подлеза.


Председателят на СОС поясни, че институциите с ясното съзнание, допитвайки се до различните отрасли и сектор, с финансова помощ, решават проблемите на града. “Мисля че това е начинът, по който можем институции, представители на гражданското общество, неправителствени организации, активните граждани в кварталите, районните администрации и частният бизнес да подпомагаме изявите, защото София е град с много таланти”, каза Георги Георгиев.


Диляна Ангелова от фондация Visionary подчерта, че такива мащабни проекти не са възможни без подкрепата на всички отрасли. “Радваме се, че можем да съберем на територия от 400 кв. м. художници от Бразилия, Колумбия, Испания, Австрия, Германия, Великобритания и България, да говорим заедно на един глас за климатичните промени, затова че четирите сезона вече не са активни за страната ни. Искаме по положителен начин пред картините да си спомняме за нашите 4 сезона”, уточни Дарина Ангелова.

Стоян Цветков, член на управителния съвет на “Инвест банк” коментира, че са ангажирани с опазването на околната среда и с темата за климатичните промени. “Важно е да сме ангажирани с цялостната концепция за отговорно управление и устойчиво развитие и ние работим в тази посока”, допълни Цветков. /БГНЕС