Георги Илиев: Изключително здравата работа в клуба е ключът към успехите

Изключително здравата работа в клуба е ключът към успехите. Това заяви на пресконференция в Пресклуб „България“ определеният за „Играч на 11-и кръг“ в efbet Лига Георги Илиев от Локомотив Пловдив. Ветеранът се разписа при успеха над Витоша Бистрица като гост с 3:2 във въпросния кръг, а срещу Черно море стана и едноличен рекордьор по брой мачове в българския елит с 455, задминавайки друг играч на „смърфовете –Марин Бакалов.

Георги Илиев бе избран за "Играч на 11-и кръг" в efbet Лига.

Полузащитникът започна с това, че решението му да прекрати кариерата си след края на сезона е твърдо и не подлежи на коментар.Първо, искам да благодаря за наградата, радвам се, че съм полезен на отбора си, затова и подписах с него. Това е решение, което съм взел доста отдавна - важното за мен е в тези минути, в които съм на терена, да съм полезен на отбора. Всеки футболист трябва да си даде равносметка докога е полезен на отбора, кога тежи на съотборниците си и на клуба - важно е всеки да запази своя авторитет, който се гради с години, защото „Трудно се гради, лесно се разваля“. Не знам какво ще правя след футбола, има време дотогава, нека да починем, 20 години във футбола не е малко число - със сигурност имам нужда от почивка“. „Решението беше по-трудно в началото, като го взех. Не само издръжливостта, доста неща се променят, динамиката се променя, с годините един футболист взима по-бавно решения, но това е футболът. Годините вървят и нормално е да се вземе такова решение. Естествено, че опитът, който придобиеш за тези години ти помага, познавам много по-добре своето тяло и организъм“, добави той. „Аз съм от четири месеца в отбора и това, което виждам ме кара да бъда оптимист - момчетата работят прекрасно, уважават самата игра, което е най-важното. Мисля, че има сериозни предпоставки отборът в края на годината да е на едно добро място. Нека засега да не се изхвърляме, всеки знае кои са претендентите, при нас е важно да гледаме нашето ниво и как да го вдигнем, не се превъзбуждаме от добрите резултати. Ключът е в работата и хладния ум, друга рецепта няма. Когато побеждаваш, нормално е да има по-големи изисквания към теб, продължаваш да работиш и това е“, сподели той относно великолепното представяне на Локомотив в шампионата и очакванията след силните резултати. „Не съм бил преди това преди в отбора, но от това което виждам изключително много и здраво се работи. Да, със сигурност, феновете са един голям фактор, който влияяе, но ние спокойствие, имаме подкрепа от тях, това е много голям фактор за успехите. Кои са най-ярките ми спомени в клуба отпреди и сега? За тези четири месеца – може би така мачовете в евротурнирите, имаше една специална емоция около нас, която беше страхотна, а преди? Мисля, че няма нужда да казвам, че шампионската титла изпъква сред всички други спомени“, завърши той по повод най-хубавите си спомени от Локомотив.

Възпитаниците на Бруно Акрапович са в серия от шест поредни победи в първенството и заемат третата позиция в таблицата, с равен точков актив и голова разлика с втория Левски, но по-лоши показатели в преките сблъсъци със „сините“. Пловдивчани изостават от лидера и действащ шампион Лудогорец с четири пункта, а в следващия кръг гостуват на Славия в столицата. /БГНЕС