Георги Гьоков, БСП: В момента България не се нуждае от избори

Личното ми мнение е, че трябва да се прецени много внимателно, но ние сме се ангажирали с тази коалиция още от самото начало, пък и в момента България не се нуждае от избори. Това заяви на влизане в Централата на БСП министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков. БСП днес провежда Национален съвет на партията.

Дори и тези, които най-много викат и страдат, че няма избори, мисля, че и те не ги искат”, каза Гьоков.
Според Гьоков „Газпром” не е приоритет, но подчерта, че няма нищо лошо в това да се преговаря с всички директни доставчици на енергоносители за постигане на по-ниски цени в България, включително и с „Газпром”.


„Но за мен са по-важни другите неща, в социалната сфера”, сподели той.


„Ако БСП смята, че трябва да продължим разговорите с „Продължаваме промяната”, на които по Конституция ще бъде връчен първият мандат, освен записаните в Коалиционното споразумение неща, може би трябва да добавим и някои по-твърди позиции”, смята Гьоков. Той даде примери — необлагаем минимум, актуализация на минималната работна заплата още веднъж през тази година, по-сериозни придобивки за семействата с деца, и въобще за младите хора.

Социалистът не изключва вероятността „в зала да се получат някакви изкривявания” по отношение на актуализацията на бюджета и по-специално на Бюджета на Държавното обществено осигуряване.

БСП провежда Национален съвет. Социалистите трябва да решат какви действия ще предприемат в политическата криза. Точките, залегнали в дневния ред, са две. На първо място ще бъдат изслушани министрите на левицата в кабинета „Петков”. Ще се обсъди и даването на мандат за съставяне на правителство./БГНЕС

Тагове: