Георги Дерменджиев: Респект към Черно море, но искаме титлата

Треньорът на Лудогорец Дерменджиев благодари на собствениците, които са повярвали в него. Това се случи на пресконференция преди началото на новия сезон в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Шампионите са на лагер в София преди заминаването си за Турция на 11 януари.


„Започваме труден и отговорен период. Подготвителният период е много важен. Ще се постараем да подготвим добре играчите и се надявам да няма контузии“, бяха първите думи на Дерменджиев.

„Чака ни един много отговорен полусезон, на базата на това, че имаме много сгъстена програма. Трябва да запазим играчите здрави, за да стигнем до края на първенство и да изпълним целите си – да станем шампиони, да вземем Купата на България и да достигнем възможно най-далече в Лигата на конференциите“, каза още той.

„Единствено Антон Недялков е на контролен преглед, други контузени няма. Надявам се скоро и той да започне нормална тренировка. Искаме да запазим основния състав и ако възможност да привлечем не повече от един човек. Исках разнородни противници за подготовката и съм доволен“, заяви Дерменджиев.

„Отнасяме се с голям респект към Черно море. На Илиан Илиев му се даде възможност да работи и той показа качествата си“, заяви старши треньорът на Лудогорец.

На въпрос дали има краен срок за привличането на нови футболисти, Дерменджиев заяви: „Има прозорец и ние в него, ако решим нещо – ще трябва да бъдем готови. Ако дойде играч, той трябва да се подготви и евентуално да играе за Лигата на конференциите“.

„Лудогорец е с мач по-малко от своите противници и за това може би позицията е по-различна. Не мисля, че има голяма разлика в първенството. Винаги съм искал да има по-голяма конкуренция. Ние ще се постараем в края на първенството да сме първи“, каза още той.

„Българският футбол от много години играе на този принцип. Има много мнения по тези теми. Аз мисля, че не трябва нищо да не се променя, единствено само бих намалил групата на 10 отбора, ако зависи от мен. Но не можем да сменим формата, защото няма да отговаряме на Европа. „Програмата не ни притеснява, въпреки че е много сгъстена от самото начало. Аз мисля, че е рано да се запознаем със Сервет. До нашия мач, те ще изиграят 5 мача в Швейцария, ще се запознаем перфектно и можем да гледаме и на живо“, завърши Георги Дерменджиев. /БГНЕС