Гатузо е новият наставник на Наполи

Световният шампион с Италия Дженаро Гатузо бе назначен за нов старши треньор на Наполи, заменяйки на поста уволнения вчера вечерта Карло Анчелоти, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Гатузо застава начело на Наполи ден след уволнението на Анчелоти в опит да преобърне сезона на Наполи.

41-годишният бивш национал на „Скуадра Адзура“, който спечели световната титла през 2006, напусна Милан в края на миналия сезон, след като не успя да класира тима за групите на Шампионската лига. Според информациите Гатузо е подписал договор за шест месеца с неаполитанците. Наполи се раздели с Карло Анчелоти след убедителния успех над Генк с 4:0 в Шампионската лига във вторник вечер, който класира състава на осминафиналите в надпреварата. Анчелоти води клуба 19 месеца, но спад във формата доведе до уволнението му от поста. Италианският специалист бе потърсен моментално от Евертън и Арсенал, които си търсят постоянен мениджър, след като освободиха от длъжност съответно Марко Силва и Унай Емери.

Целта е да започнем отново мачове и да се завърнем в местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Трябва да работим усилено и да излезем от този труден за нас период. Анчелоти ми е като баща. Той винаги е бил близо до мен и ме е подкрепял. Той е печелил всичко във футбола, докато аз има какво да доказвам“, бяха първите думи на Гатузо след назначението. Наполи прекъсна серия от девет мача без победа във всички турнири във вторник, като ще търси първи успех и в Серия А в официалния дебют на Гатузо в домакинството на Парма в събота. /БГНЕС