Гарсия оцеля в трисетова драма с канадка в Гуадалахара

Каролин Гарсия се класира за 1/8-финалите на тенис турнира в Гуадалахара, след като постигна труден успех над Ребека Марино в три сета – 6-7 (2), 6-3, 7-6 (5) за около два часа и половина игра.

Каролин Гарсия.

Шестата в основната схема французойка изостана в сетовете, след като първоначално успя да спаси два сетбола за канадката в десетия гейм, но след това загуби категорично в тайбрека. Това събуди десетата ракета в света, която с един-единствен пробив в шестия гейм съумя да възстанови паритета. Гарсия поведе с пробив в третата част, който обаче бе върнат от 80-та в света Марино.

Стигна се до нов тайбрек, в който канадката водеше с 5-4, но след серия от три поредни точки съперничката й намери място в осминафиналите. Марино наниза цели 24 аса срещу 13 за Гарсия, като и двете сервираха силно, но в края по-класната от двете тенисистки взе своето. В спор за място на четвъртфиналите французойката ще играе с победителката от двубоя между олимпийската шампионка Белинда Бенчич и Слоун Стивънс.

За осминафиналите се класира още Бианка Андрееску. Канадката обърна Петра Квитова, поставена под номер 16 в схемата, с 3-6, 6-2, 6-0. Напред продължиха и поставените под номер 4 и 7 съответно Мария Сакари и Дария Касаткина. Каролина Плишкова отпадна от надпреварата след двусетова загуба от шампионката на Уимбълдън Елена Рибакина в мач от първи кръг. /БГНЕС