Фулъм се завърна във Висшата лига, Митрович достигна кота 40 гола

Отборът на Фулъм официално се завърна във Висшата лига, след като победи Престън Норт Енд с 3:0 у дома в отложен мач от Чемпиъншип. След този успех "котиджърс" вече имат 86 точки на върха в класирането и до края на сезона няма как да бъдат изместени от едно от първите две места, даващи право на автоматична промоция.

Марко Силва свърши отлична работа начело на Фулъм през този сезон

Тимът на Марко Силва доминираше през цялата година във второто ниво на английския футбол и заслужено се завръща в елита след само един сезон в Чемпиъншип. По този начин за пета поредна година лондончани ще играят в различна дивизия след две изпадания от елита и три промоции.

На "Крейвън Котидж" звездата на тима Александър Митрович отново бе на висота, като вкара два гола още преди почивката, за да достигне границата от 40 гола в първенството за сезона. Сръбският национал подобри рекорда за най-много попадения в рамките на един сезон в Чемпиъншип още в началото на годината. Третия гол за домакините отбеляза Фабио Карвальо.

"Заслужавахме това, трябва да сме горди от постигнатото. Доминирахме през целия сезон, сега е времето за празнуване. Дават ни добър прякор, "йо-йо" отбор. Определено предизвикателството е огромно. Трябва да бъдем позитивно настроени, да имаме желание и амбиция", коментира Силва след успеха. /БГНЕС