Фотограф съди Кание Уест за нападение

Фотографка, която твърди, че Кание Уест е хвърлил мобилния ѝ телефон на земята по време на конфронтация, съди рапъра за нападение, съобщи самата тя, предаде АФП.


Никол Лехманик заяви, че изпълнителят, който вече е официално известен като Ye, ѝ е причинил "голяма психическа и емоционална болка" по време на конфронтацията през януари.

Лехманик е била пред спортен център в окръг Вентура, северно от града, където е играл синът на Ye и Ким Кардашиян.

В иска се казва, че Лехманик е направила снимки на Кардашиян и след това е видяла Ye да стои отвън и да спори с някого, затова е започнала да го снима от колата си.

На клипа, който беше пуснат за репортерите, се вижда как Ye се приближава до автомобила и се обръща към фотографа.

"Ако искам да видя сина си на мач, всички вие няма да ме подгоните по този начин. Ако кажа да спрете... спират с камерите си", казва рапърът.

"Знам, но Кание, но ти си знаменитост", отговаря Лехманик и продължава да снима.

На кадрите се вижда как Ye посяга към колата, грабва телефона и го хвърля на земята, след което си тръгва.

"Той ми причини толкова много страх, че оттогава не съм същата", каза Лехманик пред репортери.

"Действията му попречиха на способността ми да работя. Въпреки че не съм световноизвестен артист (като) Ye, имам точно толкова право да работя, колкото и той. Той няма право да ме напада, да ме бие или да ме кара да се страхувам да упражнявам професията си."

Искът, подаден в окръг Вентура, претендира за "общи, специални и наказателни щети", заяви адвокат Глория Олред. Не беше посочена цифрата на исканата сума.

Конфронтациите между папараци и известни личности в Лос Анджелис и околностите му не са рядкост, като филмови звезди и музиканти се оплакват, че са малтретирани и тормозени от хората, които ги следят непрекъснато.

Такива фотографи на свободна практика казват, че изображенията на известни хора често са строго контролирани и че снимката на незащитения момент е единственият начин да се изкара прехраната на силно конкурентния пазар.

Ye и Кардашиян, които имат четири деца заедно, се разведоха миналата година в тежка раздяла след около десетилетие съвместен живот.

Предприемачът и музикантът говори открито за борбата си с психичното здраве, но предизвика тревога с редица избухвания на висок глас.

През октомври той се раздели с Adidas, за която беше разработил линия популярни обувки, след като направи редица антисемитски забележки. /БГНЕС