Флик: Равенството с Испания може да е искрата, от която имахме нужда

Селекционерът на Германия Ханзи Флик изрази задоволство от представянето на своя отбор в двубоя с Испания, завършил при равенство 1:1. Световните шампиони от 2014 бяха близо до втора поредна загуба в Катар, но стигнаха до късен изравнителен гол, за да запазят шансове за излизане от групата.

"Знаехме какъв е залогът в този мач. Изправихме се срещу отбор, който знае как да играе. В края имахме много добър шанс да спечелим, но не успяхме да вкараме. Нещата започват да се развиват, когато постигаш положителни резултати, така че това може да е искрата, която да ни даде увереност", коментира Флик след двубоя. "Знаем, че това е само първата стъпка и в следващия мач срещу Коста Рика искаме да създадем условията, за да се класираме за осминафиналите", допълни той.

В последния си мач от група Е Германия среща Коста Рика в четвъртък, 1-ви декември, от 21:00 часа.

"В крайна сметка трябва да мислим за класирането, водим в "групата на смъртта", трябва да сме доволни", обяви селекционерът на Испания Луис Енрике след срещата.

Мачът се изигра в деня, в който дъщерята на Енрике, която почина през август 2019, трябваше да навърши 13 години. "Това е специален ден за моето семейство, опитваме се да живеем с това като част от естествения кръговрат на живота. Нашата дъщеря не е с нас физически, но мислим за нея много. Така работи животът. Не е само щастие, но и как да се справиш с такива моменти", коментира треньорът на Испания.

В последния си мач от група Е Испания ще се изправи срещу Япония в четвъртък, 1-ви декември, от 21:00 часа. /БГНЕС