Фюри: Ще бъда истинска планина за мача с Уайт

Световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри разкри, че планира да излезе с рекордни килограми за мача си с Дилиан Уайт на 23 април. Точно след месец непобедения на професионалния ринг Фюри ще защитава титлата си от Световния боксов съвет (WBC) срещу претендента Уайт.

Тайсън Фюри

В последните си два мача срещу Дионтей Уайлдър Фюри заложи на повече килограми и това му донесе успех. Той тежеше 116 кила за първи има мач през 2018 година, който завърши при спорно равенство, но за реванша през февруари 2020 вече бе близо 124 килограма. За третия и финален мач от съперничеството им миналата година Циганския крал бе дори по-тежък - над 125 килограма.

Фюри обаче смята да бъде дори по-масивен за сблъсъка с Уайт, за който шампионът твърди, че ще бъде последен в кариерата му. "Ще се опитам да бъда най-тежък в цялата си кариера за този мач. За най-големия бой и най-голямата публика ще видите най-големия Тайсън Фюри. Ще бъда като планина", закани се британецът.

Срещата ще се проведе на Уембли, а промоутърът на Фюри Франк Уорън разкри, че вече са продадени 85 от общо 100 хиляди билета. "Искам да стана най-тежкият световен шампион в историята", каза още Фюри. Това обаче ще е непосилна задача за него, тъй като първенството в тази класация държи руският звяр Николай Валуев, който беше 147 килограма, когато победи Джон Руис през 2005 година, за да спечели пояса на Световната боксова асоциация (WBA).

"Когато Уайт се изправи пред легендата Циганския крал, той ще се срине психически, физически и емоционално. Ще приключим с бърз нокаут, не повече от шест рунда", допълни Фюри. /БГНЕС