Фиорентина удари Рома и завърза битката за зона Европа

Фиорентина надигра Рома с 2:0 като домакин в среща от 36-ия кръг на италианската Серия А. На „Артемио Франки“ във Флоренция „виолетовите“ стигнаха до ценен успех и завързаха битката за местата в зона Европа догодина.

Гонзалес открива резултата срещу "вълците" след точно изпълнена дузпа.

Домакините нанесоха своя удар в рамките на шест минути в началото на сблъсъка, когато реализираха и двете попадения. Резултатът бе открит от Николас Гонзалес от дузпа в 5-та минута, а шест по-късно Джакомо Бонавентура покачи на 2:0. „Вълците“, които се класираха миналата седмица за финала в дебютното издание на турнира Лига на конференциите, където ще играят срещу Фейенорд, бяха беззъби в атака и отправиха само един точен удар в рамките на целия двубой по посока вратата на Пиетро Терачано.

В класирането Фиорентина се изравни с Аталанта и Рома, които са съответно осми и шести в таблицата с по 59 точки – „вълците“ окупират шестото място, което е последно за евротурнирите и осигурява място в квалификациите за Лига на конференциите. Петият Лацио, който е в зона Лига Европа, е на три пункта пред трите тима, два кръга преди края на сезона.

В следващия кръг Фиорентина гостува на Сампдория, докато Рома е домакин на новака Венеция. /БГНЕС