Финикс удари Милуоки в първия мач от финала на НБА

Крис Пол завърши с 32 точки и девет асистенции в дебюта си на финал на НБА, Девин Букър добави 27 пункта, а Финикс Сънс надви Милуоки Бъкс и завърналия се Янис Адетокумбо със 118:105 във вторник вечер в мач номер 1 от финалната серия на НБА.

Пол (д) дебютира във финал на НБА с 32 точки и 9 асистенции.

Пол вкара 16 точки в третата четвърт, с което подпечата първия успех на „слънцата“ във финала. Той бе 6/7 в частта, вкарвайки всичките си три опита от тройката. Деандре Ейтън също не разочарова Монти Уилямс и компания с ново силно представяне в плейофите – 22 точки и 19 борби.

За Бъкс двукратният носител на приза за Най-полезен играч в Лигата Адетокумбо приключи с 20 точки и 17 борби, след като пропусна две срещи заради разтегнато коляно. Крис Мидълтън вкара 29 точки, но „елените“ отново ще трябва да играят от ролята на изоставащи, след като загубиха мач номер 1 в трета поредна серия.

Откриващият мач в серията бе първият двубой от финалите на НБА във Финикс, след като Майкъл Джордан и неговият Чикаго Булс спечелиха третата си поредна титла там в мач номер 6 през 1993. Сънс, които влязоха в НБА заедно с Бъкс през 1968, имат още едно участие във финал и то е през далечната 1976. Те дори не бяха стигали до плейофите от 2010-а насам и само преди две години бяха последни в Западната конференция с баланс 19-63.

Милуоки също е за трети път на финал в своята история, като стана шампион през 1971, но не бе получавал нов шанс за триумф от 1974-а насам. Мач номер 2 е отново в залата на Финикс в четвъртък вечер. /БГНЕС