Финикс надви Голдън Стейт за рекордна победа

Отборът на Финикс Сънс изравни клубния рекорд от 17 поредни победи в Националната баскетболна асоциация, след като надви лидерът в Западната конференция Голдън Стейт Уориърс със 104:96 у дома в дербито от тази нощ.

Във "Футпринт Сентър" във Финикс се изправиха двата тима с най-добри показатели в цялата Лига, които са и сред фаворитите за титлата през този сезон. Двубоят бе равностоен, като Уориърс спечелиха първата част и дръпнаха с 9 точки в средата на втората, но постепенно домакините поеха контрол над събитията и в крайна сметка след седем размени на водачеството стигнаха до успеха.

По този начин Финикс изравни най-добрата серия победи в историята си, а ключът за успеха бе страхотната игра в защита, която ограничи намиращият се в топ форма Стеф Къри. Двукратният MVP на Лигата реализира едва 4 стрелби от 21 опита (3/14 от тройката) и завърши с 12 точки. Най-резултатен за Голдън Стейт бе Джордан Пуул с 28 точки и 5 борби. За победителите над всички бе центърът Деандре Айтън с 24 точки и 11 борби, а ветеранът Крис Пол се отчете с 15 точки и 11 асистенции. Домакините завършиха с 49,4 процента успешна стрелба, докато гостите реализираха едва 41,9 процента от стрелбата си.

По този начин двата тима вече са с абсолютно еднакъв баланс от 18 победи и 3 загуби, а в петък тимът на Стив Кър ще може да вземе реванш, като този път мачът ще бъде в Сан Франциско.

Останалите резултати:

Нетс - Никс 112:110

Раптърс - Гризлис 91:98

Трейл Блейзърс - Пистънс 110:92

Кингс - Лейкърс 92:117. /БГНЕС