Финикс е на един успех от финала на НБА

Девин Букър вкара 25 точки преди да напусне паркета заради натрупани нарушения в последната минута, а Финикс Сънс измъкна изключително ценен успех срещу Ел Ей Клипърс с 84:80, за да поведе с 3-1 победи във финалната серия на Западната конференция.

Пол (д) подпечата победата на Сънс в края.

„Слънцата“ са на един успех от първи финал на НБА от 1993-а насам и могат да го постигнат в понеделник вечер. И двата тима се представиха незадоволитено в офанзивен план, като Клипърс стреляха 32% от полето, докато Финикс бе с 36%. „Ножиците“ имаха една силна четвърт – третата, в която бяха 10/17 от игра, за да се доближат на три точки от съперника. В края на срещата бившият гард на Клипърс Крис Пол вкара два решителни наказателни удара, за да гарантира третия успех на Монти Уилямс и компания в серията.

Пол приключи с 18 точки и седем асистенции, а центърът Деандре Ейтън се отчете с дабъл-дабъл – 19 пункта и рекордните в кариерата си в плейофите 22 борби. В отсъствието на Кауай Ленърд, който все още не е играл в серията, Пол Джордж отново бе над всички за калифорнийци с 23 точки, 16 борби и шест асистенции. Реджи Джаксън записа 20 пункта, а Ивица Зубац приключи с 13 точки и 14 борби.

Клипърс обърнаха сериите срещу Далас Маверикс и Юта Джаз в предишните два кръга на плейофите от изоставане 0-2, като губеха с толкова и срещу Финикс, но сега ще трябва да го направят при дефицит от 1-3 без право на грешка в следващите срещи. Мач номер 5 е в понеделник вечер в Аризона. /БГНЕС