Филип Станев: Ще положим максимални усилия да има правителство

Ще видим реално какво ще се случи по време и след изборите. Провалените парламенти не бива да се приписват на ИТН. Ние положихме всички усилия да има управления.

Нашите партньори ни поставиха невъзможни за изпълнение условия. Това заяви пред бТВ Филип Станев от ИТН.

Максимални усилия положихме, нашите програми и включително тези на Манолова и БСП, и ДБ, имат сходни виждания за образование, здравеопазване и съдебна реформа и се стигна все едно се развалиха отношенията от непремерено говорене, но не от нас такова говорене, уточни Станев. Част от острите реплики бяха изречени от мен, но с усмивка, добави той. Не само Трифонов, а целият ни екип винаги така е постъпвал с хората, които са работили с нас. Петър Илиев дори не беше член на партията. Няма как, когато си работил с един човек в един екип, няма как да използваме тази дума да го хвърлим на вълците, коментира Станев.

Иванов развали общуването с това като каза, че сме дългата ръка на ДПС, посочи Станев.

Ще положим максимални усилия да има правителство след изборите. Нито един субект няма правото да си смисли, че България няма нужда от стабилно управление. Крайно време е за решения. И преди щеше да има кабинет, ако нямаше разни приказки от другите политически субекти, добави Станев. /БГНЕС