Филаделфия обърна Маями, Чикаго изпрати Атланта у дома

Филаделфия 76-ърс се класира за плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА), след като надви Маями Хийт със 105:104 у дома в среща от плей-ин турнира на Лигата.


Фили навакса изоставане от 12 точки на почивката, а отборът бе вдъхновен от Джоел Ембийд – 23 точки и 15 борби за камерунския център, който направи и 5 асистенции. Никола Батум се отчете със силно представяне от пейката – 20 пункта, включително 6/10 от тройката. 19 вкара Тайрийз Макси, а с 11 допринесе Кели Убре-младши.

За Маями 25 точки наниза Тайлър Хиро, но усилията му се оказаха недостатъчни за успех. С 19 завърши Джими Бътлър, 15 добави Хайме Хакес-младши, а с по 10 пункта приключиха Бам Адебайо и Кевин Лав.

Така Фили ще спори с втория поставен на Изток Ню Йорк Никс в първи кръг на плейофите. Сезонът за Хийт не е приключил, като тимът на Ерик Сполстра ще играе с Чикаго Булс за определяне съперника на първия в конференция Бостън Селтикс. „Биковете“ удариха Атланта Хоукс със 131:116 у дома.

Коби Уайт съсипа „ястребите“ с 42 точки. Дабъл-дабъл оформи Никола Вучевич – 24 точки и 12 борби, а 22 добави Демар Дерозан. С 19 се отчете Айо Досунму. За Хоукс Дежонте Мъри наниза 30 пункта, Клинт Капела и Трей Йънг отбелязаха по 22, а Богдан Богданович вкара 21 точки, но това не бе достатъчно и Атланта бе изпратен у дома. /БГНЕС