Фейгин: Благодаря за подкрепата, предстои ми състезание в „Зимния дворец“

Благодаря за подкрепата, предстои ми състезание в „Зимния дворец“. Това заяви българската фигуристка Александра Фейгин на церемония в Столична община. 16-годишната състезателка бе наградена от кмета на София Йорданка Фандъкова със специално изработен костюм за новия сезон във фигурното пързаляне. На събитието присъстваха още личният треньор на Фейгин, Ина Лутай, председателят на Фондация „София-Европейска столица на спорта 2019“ Анатоли Илиев и заместник-председателят на Столичен общински съвет Николай Стойнев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова (л) награди със специално изработена рокля младата надежда във фигурното пързаляне Александра Фейгин (д).

Фейгин заяви, че от сряда до неделя й предстои състезание в „Зимния дворец“, а личният й треньор Ина Лутай разкри подробности около него. „От утре до неделя ще се проведе състезание в „Зимния дворец, в което ще участват 260 участници от 32 държави. Най-важното за нас е, че Александра ще се появи пред българска публика, което дълго чакахме, защото тя ще покаже новите си съчетания. Когато имаш кауза и се бориш за нещо, и видиш толкова много подкрепа, това те мотивира допълнително. Тя ще излезе на пързалката около 13:00 часа“, сподели Лутай. Кметът на София Йорданка Фандъкова пък коментира състезанията, които София ще приеме през тази седмица, и колко проекта и инициативи са запланувани за календарната 2019. „За мен е огромна радост да посрещна Александра и нейния треньор в залата на Столична община. Фигурното пързаляне е един много красив спорт и от цялото си сърце пожелавам още успехи на Александра занапред. София продължава да бъде европейска столица на спорта - благодаря на организацията в Европейската комисия, която оцени и утвърди София като постоянна столица на спорта. Това се дължи на спортистите, които със своите успехи я задържаха като такава. Само за тази година имаме 110 спортни събития, 190 проекта на училища и младежки организации за масовия спорт и 70 проекта на детско-юношеските клубове по програмата, която специално създадохме за подкрепа на детско-юношеския спорт“. „През тази седмица имаме няколко големи спортни събития, които се провеждат в нашия град и ни осигуряват възможността да гледаме световни звезди. Тази вечер се открива Световната купа по модерен петобой - турнирът ще се проведе от 10-14 април, събира 170 спортисти от 30 държави, а в събота се открива Световната купа по художествена гимнастика в зала „Арена Армеец“, това е винаги традиционно чакано събитие. В неделя на 14 април започва и велошествието – 4 км от площад Народно събрание до Южен парк - каним всички софиянци, които обичат спорта и велосипедите, да се включат в това шествие, за всички останали ще ви информираме допълнително – благодаря на Фондация „София-европейска столица на спорта“ и председателя й Анатоли Илиев, както и на целия екип за невероятната работа. Те допринасят за това София да работи усилено за утвърждаването си като европейска спортна столица“, завърши кметът на София. Александра Фейгин стана 11-а на Европейското първенство в Минск и 17-а на Световното първенство в Сайтама. /БГНЕС