Фернандо Сантош: Роналдо никога не е казвал, че иска да напусне националния отбор

Роналдо никога не е казвал, че иска да напусне националния отбор. Това обяви селекционерът на Португалия Фернандо Сантош. Той разкри как е реагирал Кристиано на новината, че няма да започне в титуляр срещу Швейцария в мача от 1/8-финалите на световното първенство по футбол в Катар. "Мореплавателите" спечелиха с 6:1, а хеттрик реализира Гонсало Рамош, който започна именно на мястото на 37-годишния нападател.

Появиха се информации, че Роналдо и треньорът са разговаряли на висок тон и футболистът е заплашил да напусне националния отбор.

Сантош категорично отрече това.

„Кристиано беше нещастен, той винаги е в титулярния състав. Нормално, беше спокоен разговор, в който всеки изрази мнението си. Не му беше лесно да приеме това, но всичко мина гладко. Нито веднъж не ми каза, че иска да напусне националния отбор. Както каза Жоао Феликс, няма по-добър пример от този, който Роналдо демонстрира в този мач“, обясни селекционерът, цитиран от A Bola.

“Беше хубаво, че такъв разговор имаше. Щеше да е лошо, ако нямаше. На Мондиала разкривам титулярите си чак час и половина преди началото на мача, като ги пиша на дъската. По принцип не водя такива разговори с всички, но Роналдо е капитан и заслужаваше това заради всичко, което е постигнал”, каза още селекционерът и призова медиите да оставят Кристиано на мира.

На 10 декември Португалия ще играе с Мароко на 1/4 финал. Начало - 17.00 часа българско време./БГНЕС