Фермерски базар с домашни продукти привлича все повече хора

Множество хора използваха почивния ден, за да посетят Фермерския базар, който се провежда до НДК. Посетителите бяха впечатлени от огромното разнообразие на био и домашни продукти, предаде репортер на БГНЕС.

Базарът предлага богата палитра от домашни продукти от овче и биволско мляко. Най-силен интерес имаше към сирената и кашкавалите, но разбира се не липсваше и интерес към домашното кисело мляко. Освен тези продукти, базарът предлага и редица имуностимуланти изработени с помощта билки и други натурални продукти, множество тахани, разнообразни сортове вино, както и множество видове суджуци и хранителни продукти.

Един от производителите обясни пред БГНЕС, че имат лозе и благодарение на него те предлагат над седем вида вина от четири сорта грозде, което е домашно. “Тъй като тези вина са реколта от 2021 г., ние не сме вдигали цените, но колеги гледам, че с лев-два са ги вдигнали, нещо което и ние ще направим от новата реколта. Няма нещо, което формира цената, да не е поскъпнало, всичко е поскъпнало”, отбеляза той.

Лозарят обясни, че има определен брой хора, които си купуват био продукция. “Този процент не е висок за съжаление. За мен чистотата на храната и напитките е от изключително значение”, добави той.

Друг от участниците в базара разказа, че те предлагат сурови ядки, както и над 25 вида тахан, приготвен от различни ядки. “Хората се интересуват от фермерски храни, такива от малки производители, дори и да са една идея по-скъпи.”, категоричен е той

Производителят обясни, че сред най-интересните тахани, които хората купуват са кашу тахан, както и тахан с кашу, бял шоколад и малина.

Всеки, който се чуди как да разнообрази почивния си ден, определено няма да сбърка, ако посети фермерския базар, който се провежда до НДК. Участниците идват от различни краища на страната и са подготвили продукти, които са домашни, вкусни, приготвени с много любов, но и освен това на достъпна цена. /БГНЕС