Ферари с първи полпозишън в Австрия от 16 г.

Шарл Льоклер спечели квалификацията в Гран При на Австрия и ще започне от първа стартова решетка утрешната надпревара. Пилотът на Ферари записа най-бързи времена в последните две свободни тренировки и с 1:03.003 мин. оглавява класирането в квалификацията.

Другият пилот на Скудерията Себастиян Фетел претърпя голямо разочарование, след като не успя да влезе в Q3 заради проблем. Люис Хамилтън записа второто най-добро време - 1:03.262 мин., но може да получи наказание заради препречване на Кими Райконен. Макс Верстапен с Ред Бул ще стартира трети (1:03.439 мин.), а Валтери Ботас - четвърти (1:03.537).

След това следват Кевин Магнусен (Хаас), Ландо Норис (Макларън), Кими Райконен, Антонио Джиовинаци (Алфа Ромео и двамата), Пиер Гасли (Ред Бул) и десети е Фетел (Ферари).

Хамилтън се позиционира пред Кими Райконен в началото на квалификацията и може би ще бъде наказан от стюардите. Колата на Себастиян Фетел пък имаше проблем с входния колектор и той не успя да запише обиколка в последния етап.

Допълнителен интерес на състезанието утре придава фактът, че Ферари и Пиер Гасли от Ред Бул ще стартират със софт гумите, които са по-меки, докато двата Мерцедеса и Верстапен с другия болид на „биковете" се очаква да стартират с медиум.

Състезанието утре на пистата „Ред Бул Ринг" започва от 16:10 ч. /БГНЕС