Феновете на ЦСКА се надигнаха на протест срещу БФС

Привърженици на ЦСКА стартираха палатков лагер пред сградата на БФС в Бояна, с който дадоха начало на протест срещу сегашното ръководство на родната централа, предаде репортер на БГНЕС.

Палатковият лагер пред футболната база в Бояна започна в 12:00 часа, като преди това тарторът на Сектор Г – Иван Велчев-Кюстендилеца, заяви, че в петък е планиран огромен протест пред Министерски съвет. „В петък ще правим огромен протест през Министерски съвет. Няма да оставим нещата така и ще се борим до последно. Изчакваме българския съд да се произнесе. Вярваме и няма да се предадем. Безумие и пълна подкрепа за нашия директор Филип Филипов. Взимат безобразни решения. Хората са показали, че са изключително дебелокожи и безочливи".

"Приветстваме Димитър Бербатов. Искаме млади и кадърни хора. Тук можем да си скандираме колкото искаме. В петък ще видите едно безпрецедентно обединение между големите български отбори. Това, че някои директори и собственици на клубове са зависими по един или друг начин от БФС, това не може да ни спре да подкрепим Димитър Бербатов. Притеснени са от БФС. Не им се иска да има палатков лагер тук. Имаме всички документи и всичко е законно. Ще стоим денонощно 24/7“, закани се той.

Впоследствие пред медиите говори и изпълнителният директор на „червените“ Филип Филипов, който бе наказан с една година извън футбола. Той призова хората, които искат промяна, да дойдат на протеста. „Днес символично се слага началото на безсрочен протест за промяна в неадекватното управление на българския футбол. Той ще продължи докато хората, които убиха футбола с безумните си решения, не подадат оставките си“, започна той.

Филипов бе наказан за година извън футбола заради участието си на Конгреса на 18 март.

"Настъпил е моментът за промяна, особено след като от футбола изхвърлиха 104 клуба. Тези хора не могат да се справят с управлението. Моята санкция не е важна, но е неадекватно да забраниш на децата да играят футбол и на хората да си вършат работата, когато вадиш толкова отбори. Този протест не е на ЦСКА, а на целия български футбол. Виждате на какво ниво е вече българският футбол. Не сме се обаждали на никой, не сме търсили консултация, който иска промяна, нека да дойде. 16 години нищо не ги притеснява тези хора. Нещо ново е за тях да осигурят нещо за феновете. Всеки протест трябва да е мирен, не мисля, че ще има ексцесии. Когато някой човек види, че не го искат, най-нормалното нещо е да станеш и да си тръгнеш“, завърши Филипов.

В 12:30 на базата в Бояна пристигна и старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов, който дойде заедно с щаба си. Наставникът на „армейците“ обяви, че протестът е безсрочен. „Аз и екипът ми сме тук като фенове, загрижени за българския футбол. Надявам се всичко това да е положително и да достигне до световните медии. Управлението на Борислав Михайлов не дава качество. Управляващите българския футбол гледат само личните си интереси. С феновете винаги сме заедно. Няма различия между нас. Ако трябва, ще идваме всеки ден“.

Протестът е безсрочен. Едните имат 40-годишно приятелство, други имат 20-годишно приятелство, трети имат други интереси. На тези, на които се помага, са зад това ръководство, а не бива да е така. Форматът на първенството ни е абсурден. Седмият може да играе в Европа, а последният да продава мачове цял сезон, да бие три пъти и да се спаси“, коментира още Младенов.

Младенов разкритикува сегашното ръководство на БФС.

По-късно пред централата пристигна и кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов. Припомняме, че бившият национал се яви в Главна дирекция "Национална полиция" тази сутрин. На излизане от сградата на ГДНП в столичния квартал Младост 4 той обясни и какво се е случило по време на самия разпит, но отказа да съобщи деталйна информация. Кандидатът за президент на БФС е бил привикан, за да потвърди информация по сигнали срещу БФС, които са били подадени от различни клубове. В ГДНП заедно с него бяха и двама от членовете на екипа му – Петър Величков и Борис Станков. /БГНЕС