Фенове на ЦСКА с протест пред БФС и шествие преди 1/2-финала със Славия

Около 1000 привърженици на ЦСКА се събраха пред сградата на Българския футболен съюз за протест срещу настоящето ръководство на централата преди първия полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България със Славия, предаде репортер на БГНЕС.

Около 1000 привърженици на "армейците" се събраха пред Бояна.

За събитието стана ясно преди точно седмица, когато от фенклуб Сектор Г оповестиха, че освен протеста, ще организират шествие преди полуфинала с „белите“ от 19:00 часа на стадион „Славия“ в столицата тази вечер. "На 12.04. е първият ни мач от полуфиналната серия за купата - гостуването в "Овча купел". За целта се събираме първо от 16:30 часа пред сградата на БФС в Бояна, където ще поостанем и ще им напомним, че нищо не е приключило, даже напротив - тепърва започва...След това, не по-късно от 18:00 часа, ще потеглим като един към стадион "Славия", за да подкрепим любимия отбор. Приканваме всеки един от вас, който планира да присъства на този мач, всеки един фенклуб, организирана или неорганизирана група, да бъде точно в 16:30 часа в Бояна. Борбата тепърва започва и е време за активизация“.

Няколко столични булеварда ще бъдат блокирани заради шествието, което е получило разрешение от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, която днес празнува 60-годишен юбилей. Маршрутът на привържениците на "армейците", които ще потеглят към стадион "Славия" в 17:30 часа, ще минава по Околовръстното, а след това феновете ще завият по бул. Бъкстон. Оттам те ще се насочат по бул. Тодор Каблешков към стадион „Славия“, където в 19:00 часа започва двубоят с „белите“. Цената на билетите за запалянковците на ЦСКА е 20 лв, а те ще бъдат настанени в сектор Г на стадиона в квартал "Овча купел".

БГНЕС припомня, че феновете на „червените“ организираха безсрочен палатков лагер пред сградата на футболния съюз в Бояна, който започна на 28 март и продължава вече повече от две седмици. За да подкрепят недоволството на запалянковците от статуквото в българския футбол пристигнаха старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов, неговият щаб, изпълнителният директор на „армейците" Филип Филипов, който отнесе една година наказание за участието си в Конгреса на БФС, организиран от Димитър Бербатов и екипа му на 18 март, както и самият бивш национал и нападател на Манчестър Юнайтед.

Плакати, разлепени с Борислав Михайлов, се появиха на редица места в София.

Три дни по-късно пред сградата на Българския футболен съюз пристигнаха клубове от цяла България в организиран общонационален протест. В последните две седмици протести имаше и в други български градове, сред които Пловдив, Бургас, Варна и други. Редица места в София, както и в други градове, осъмнаха с плакати против президент на БФС Борислав Михайлов. /БГНЕС