Феликс Санчес: Еквадор заслужаваше победата

Селекционерът на Катар Феликс Санчес призна, че неговият отбор не се е представил на ниво в откриващия мач от Световното първенство по футбол и Еквадор заслужено е спечелил срещата. Южноамериканците направиха отличен старт на Мондиал 2022 след два безответни гола на капитана Енер Валенсия през първото полувреме.

Феликс Санчес

"Нямаме оправдания, искаме да поздравим нашите съперници, те заслужиха победата. При нас има много какво да се подобрява. Може би отговорността и нервите взеха връх. Не започнахме добре, всъщност това бе ужасен старт", коментира Санчес след поражението. "Атмосферата на стадиона бе страхотна, хората чакаха с нетърпение този мач. Ще се опитаме да се поучим от днес и съм сигурен, че ще зарадваме феновете ни повече в следващите мачове", допълни треньорът на Катар.

За Еквадор неприятната новина бе, че голмайсторът Валенсия напусна принудително терена с контузия, но селекционерът Густаво Алфаро изрази надежда, че нападателят ще бъде на линия за двубоя с Нидерландия в петък. "Той минава през тежък период, имаше критики към него в Еквадор, но днес видяхме колко е важен за нас", каза Алфаро. 33-годишният Валенсия изрази радостта си от своето представяне в двубоя с Катар. "Лекарите ще ме прегледат, но се надявам да играя във втория мач. Още след жребия си мечтая да играя срещу Нидерландия. Мечтаех си също така да играя в мача на откриването и да спечелим, така че това е сбъдната мечта", каза капитанът на Еквадор.

Еквадор се изправя срещу Нидерландия в петък, 25 ноември, от 18:00 часа, докато Катар ще премери сили със Сенегал в същия ден от 15:00. /БГНЕС