Федерер отпадна на четвъртфиналите на Уимбълдън след загуба от Хуркач

Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер отпадна на четвъртфиналите на тазгодишното издание на турнира, след като загуби от поляка Хуберт Хуркач с 3-6, 6-7(4), 0-6. Федерер, който имаше доста проблеми с контузии от началото на 2020 година насам, не успя да се противопостави на 24-годишния Хуркач, който показа страхотна игра, за да победи своя идол, само ден след като отстрани втория поставен в схемата Данийл Медведев.

Федерер не успя да достигне полуфиналите в Лондон

Полякът, който днес дебютира на четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, беше много солиден в първия сет и не даде нито една възможност за пробив на съперника си, като в същото време успя да вземе подаването на Федерер веднъж и да поведе в резултата. Швейцарският маестро отговори подобаващо в началото на втората част и дръпна с 3-0, след което обаче Хуркач отново вдигна оборотите и навакса изоставането си, след което се стигна до тайбрек. В него полякът показа по-добра игра и се наложи със 7-4, което се отрази негативно на Федерер и той нямаше отговор на отличната игра на съперника си в третия сет, в който носителят на 20 титли от Големия шлем не успя да стигне до нито един гейм.

Статистиката подчерта предимството на 14-ия поставен в схемата Хуркач в двубоя, продължил час и 49 минути игра, като той реализира 10 аса и общо 36 печеливши удара срещу 12 непредизвикани грешки. Полякът проби опонента си общо пет пъти и спечели 79 процента от точките на първи сервис. От своя страна Федерер завърши мача с 34 уинъра и 31 непредизвикани грешки.

По този начин Хуркач се класира за първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем, където в петък ще се изправи срещу италианеца Матео Беретини или Феликс Оже-Алиасим от Канада. /БГНЕС