Фантастичен обрат в Стара Загора върна ЦСКА на върха в Първа лига

ЦСКА се завърна на върха в Първа лига, след като спечели с 4:1 гостуването си на Берое от 19-ия кръг на първенството. "Червените" се нуждаеха от обрат, за да стигнат до успеха и го направиха по фантастичен начин. Другата голяма новина бе завръщането на организираните фенове на "армейците" на стадиона. Те не спряха да подкрепят отбора си през всичките 90 минути и накрая ликуваха с любимците си.

Първата опасност в мача бе пред вратата на Берое. В петата минута Тибо Вион бе изведен по десния фланг и опита да подаде успоредно на голлинията към Туфегджич, но защитник в зелено се хвърли на шпагат и предотврати опасността. Домакините отговориха с мощен удар на Вини Трибуле от дистанция, който бе насочен право в центъра на вратата и Густаво Бусато улови сигурно. Последва известно затишие без сериозни положения пред двете врати.

В 24-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение на Юга срещу Трибуле, но съдията не видя такова. ВАР прегледа ситуацията и също прецени, че няма нищо нередно. Девет след това Трибуле бе изведен зад отбраната на "червените" и успя да вкара топката във вратата, но голът не бе признат заради засада.

В 47-ата минута ЦСКА стигна до най-чистото си положение от началото на мача момента, след като Лазар Туфегджич засече с глава центриране отляво, но Иван Караджов показа добър рефлекс и отрази удара му. В 54-ата капитанът на домакините Симеон Мечев изненада Густаво Бусато със силен удар от дистанция - стражът на "червените" не се намеси както трябва и топката се озова във вратата му - 1:0 за Берое!

"Червените" се хвърлиха да обръщат мача и в 63-ата минута влезлият от пейката Тобиас Хайнц учели гредата. Седем след това резултатът вече беше равен. Дюкенс Назон изскочи зад защитата и пусна към непокрития Брадли де Нойер, който стреля с левия крак и след лек рикошет топката влетя във вратата на Берое.

Пълният обрат стана факт шест минути по-късно. Хайнц изведе Гарсес, който върна към Кареасо. Резервата шутира в дясната греда, топката се върна към Морено, който нямаше проблем да реализира на празна врата.

В 85-ата минута Назон се справи без проблем Челич и шутира отблизо. Караджов първоначално отрази, но Назон бе безпощаден при добавката - 1:3. Точка на спора сложи Иван Турицов с гол от дузпа в добавеното време. Секунди по-късно Петров напусна игра с втори жълт картон, извършвайки нарушение в центъра на терена.

Така "червените" записаха шести пореден успех далеч от стадион "Българска армия" и отново е лидер с 47 точки, с една пред основния си конкурент за титлата Лудогорец. /БГНЕС