Фандъкова: Промяната не са общи приказки, а действия

„Промяната не са общи приказки, а решения, които се предлагат. Промяната в София е изграждането на метрото. Промяна е да осъществим административната реформа“. Това заяви настоящият кмет на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова по БНТ.

Тя не се притеснява, че бъдещият Общински съвет ще бъде шарен и в него ГЕРБ няма да имат мнозинство. Фандъкова припомни, че и в предишния Общински съвет не е разполагала с такова, но за важните и конкретни решения е имало консенсус.

Фандъкова се надява да работи и с „Демократична България“, и с ВМРО по конкретни теми.

„Надявам се да работим заедно в конкретни сфери с „Демократична България“. Например по темата за административната реформа и по-голямата прозрачност и публичност“, каза столичният градоначалник и добави: „Не мисля, че има група, която да не е съгласна в София да има удобен транспорт, трета линия на метрото. Това са много конкретни проекти, по които можем да получим подкрепа“.

Фандъкова посочи, че с колегите от ВМРО също е работила и може и в бъдеще да работи по теми, като сигурност можем да работим заедно.

„Кметът трябва да привлича подкрепа за важните проекти в града“, категорична е тя.

По отношение на своя опонент на балотажа в неделя, Фандъкова каза: „Филмът „Промяна“, който предлага Мая Манолова, вече сме го гледали в София през 2013 г., когато правителството, което тя подкрепяше спря важни проекти за София“.

Според нея се омаловажава работата с европейските програми. Там е нужен сериозен опит, тези пари идват в резултат на сериозната подготовка и доверие, каза Фандъкова.

„10 години управление и постигането на такива резултати показва, че хората оценяват нещата, които са направени. Чувам критиките и за това предлагам промяна в структурата на общината и екипа, който я управлява. София се развива в името на гражданите“, категорична е кандидатката за нов кметски мандат Йорданка Фандъкова. /БГНЕС