Фандъкова: Отдавна свикнахме с подхвърлянията на президента

Отдавна свикнахме с подхвърлянията на президента и това, че той взема определена страна. Подобни твърдения, подхвърляния, не отиват на институцията.

Това заяви пред бТВ столичният кмет и зам.-председател на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова по повод изказването на Румен Радев в сряда и предвид предстоящите парламентарни избори.

Никога не сме получавали подкрепа, каза още Фандъкова. ГЕРБ е партията, която никога не се е съюзявала и търсила подкрепа на изборите. Други са партиите, които са се съюзявали с ДПС, заяви още тя по повод думите на президента.

Изцяло в правомощията на президента е да определи датата на изборите, каза още Фандъкова и изрази надежда това да се случи по-скоро, за да може да започне подготовка на процеса.

Най-важното е да се даде правото на всеки български гражданин да гласува, независимо дали е под карантина или не, както и да се осигури безопасността на всички, каза още Фандъкова.

Радев: Борисов и Пеевски са ортаци и в бизнеса, и в политиката

Относно ситуацията с разпространението на коронавируса, кметът на столицата заяви, че се действа по подготовка на втората фаза от ваксинацията. Както вече стана ясно в нея влизат учителите.

В момента проучваме каква част от персонала в училищата и по предложение на Столичния общински съвет – в детските градини, учители и помощен персонал, лелките, искат да се ваксинират. Изготвят се списъци, каза Фандъкова.

Тя съобщи, че до края на седмицата ще е готов проекта проектобюджета на София и ще започнат обсъждания. По думите ѝ приходите в общинската хазна са с 16 млн. лева по-малко, заради пандемията 48 млн. лева са загубите на градския транспорт. /БГНЕС