Фандъкова: Цялата истина ще излезе наяве

Факт е, че 2018 година (тогава кмет е Николай Терзиев от ГЕРБ – бел. ред.) е започната процедура за премахване, но е и факт, че тя не е завършена. Апелирам, че този въпрос не бива да се политизира.

Това заяви пред бТВ кметът на София Йорданка Фандъкова по повод случая с убитото от токов удар момче на тротоара на бул. „Гешов” пред болница „Свети ИВан Рилски”.

По-късно днес настоящият кмет на община Триадица Димитър Божилов ще даде своята версия за отговорността на районната администрация.

Няма да ме чуят в тази предизборна кампания. В конкретния случай, очевидно никой не си е вършил работата, заяви още кметът Фандъкова.

Отговорностите са много конкретни. Собственикът на павилиона в двора на болницата или наети от него хора са прекарали кабела от шахтата, каза още Фандъкова. Прокуратурата ще каже кой е виновен, каза още кметът и изрази учудване от фактът, че електроразпределителното ЧЕЗ отрича отговорност. Не може да се подава ток на обект, който не е въведен в експлоатация, заяви Фандъкова. Кабелът е поставен престъпно и абсолютно незаконно, той е за въздушно преминаване, каза кметът. Договорът за присъединяване е подписан от служител на ЧЕЗ. За подаването на напрежението отговорността определено е на ЧЕЗ, добави Фяандъкова.

Тя заяви, че от години тече процес по премахване на незаконни павилионите по тротоари и улици.

Шахтата е общинска собственост, през нея минават кабелите на светофара и има споделено трасе на мобилните оператори. Сериозен е проблемът при шахтите и контрола кой ги отваря. Именно за това ще се монтират датчици, каза още Фандъкова и посочи, че когато е преместван светофарът на бул. „Гешов” там са отрязвани незаконни кабели.

Няма проблеми с носещата конструкция по метрото, заяви Йорданка Фандъкова по друга важна за София тема – пропаденето на трасе от третия метродиаметър.

Беше направена проверка на всички материали и те отговарят на изисквания. Всички проблеми ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя, категорична бе Йорданка Фандъкова. /БГНЕС