Фандъкова: Повечето хора в София спазват мерките, за вчера има само 12 акта

Контролът е засилен, повечето хора в София спазват мерките, за което много благодаря, каза пред Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Само това може да ни помогне. Контролните органи са безкомпромисни. Вчера инспекторатът и полицията са направили 350 проверки в различни търговски обекти, има 12 акта само, което означава, че в голяма степен мерките се спазват. Задължително продължаваме много строгите проверки, надявам се това да допринесе мерките, които сме предприели да са достатъчни, ако не, ще затегнем допълнително мерките през следващите седмици, добави Фандъкова.

„Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Фандъкова уточни, че в София никога не е имало пълен локдаун. Посочи, че се акцентира върху няколко неща - да се минимализира събирането на много хора, да се даде възможност да се спазват мерките и да се осъществява строг контрол. /БГНЕС