Фалстарт на днешното обсъждане по бюджета

С фалстарт започна днешното пленарно заседание на парламента, на което депутатите трябва да довършат актуализацията на средствата в Здравната каса, а след това да захванат и разчетите за държавния бюджет, предаде репортер на БГНЕС.

Причината – пленарното заседание бе насрочено за 14.00 часа, но започна директно с двучасова почивка, обявена от председателя Ива Митева, тъй като все още не е готов докладът на Комисията по бюджет и финанси. От рано сутринта тя работи по прекрояване на параметрите заради многото противоречиви предложения, одобрени в зала през законодателния маратон тази седмица.

Бюджетът на Здравната каса остава балансиран

Депутатите форсират приемането на актуализацията, предложена от служебното правителство заради COVID-кризата, тъй като дните на парламента са преброени заради невъзможността му да излъчи редовен кабинет. Държавният глава Румен Радев вече обяви, че разпускането му, което ще стане с негов указ, е въпрос на дни.

Ново напрежение с бюджета, три партии напуснаха залата

Очаква се пленарното заседание да продължи до късно тази вечер, а вече се чуват и мнения за евентуално извънредно свикване на депутатите през почивните дни. /БГНЕС