Фъргюсън и Венгер са първите мениджъри в Залата на славата във Висшата лига

Легендарните мениджъри на Манчестър Юнайтед и Арсенал - сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер, се превърнаха в първите двама треньори, приети в Залата на славата във Висшата лига. 81-годишният Фъргюсън е най-успешният треньор в историята на Висшата лига с 13 титли, докато французинът Арсен Венгер става шампион на Англия три пъти с Арсенал.

Залата на славата във Висшата лига бе открита през 2021 година с приемането на Дейвид Бекъм, Денис Бергкамп, Ерик Кантона, Тиери Анри, Рой Кийн, Франк Лампард, Стивън Джерард и Алан Шиърър. Миналата година към тях се присъединиха Серхио Агуеро, Дидие Дрогба, Венсан Компани, Уейн Рууни, Петер Шмайхел Пол Скоулс, Патрик Виейра и Иън Райт. Сега Фъргюсън и Венгер са първите двама треньори, които получават тази почест.

"За мен е чест да получа това признание. Не става въпрос само за мен, става въпрос за Манчестър Юнайтед и връзката, която изградихме през толкова много години. Гордея се с клуба, служителите и играчите", коментира сър Алекс. "Моята задача бе феновете да се приберат вкъщи щастливи. Историята на Юнайтед и собствените ми очаквания бяха моята мотивация", допълни той.

"Искам да бъда запомнен като човек, който обичаше Арсенал, уважаваше ценностите на клуба и го остави в позиция, в която той може да расте", сподели Венгер, който през сезон 2003/04 печели титлата без нито една загуба през сезона. "За мен е голяма чест да споделя това със сър Алекс. Ние сме като двама боксьори, борихме се като луди и заедно стигнахме последния гонг. Това ще е страхотна възможност да се срещна с него, да споделим бутилка вино и спомени от нашите стари битки", допълни 73-годишният Венгер. /БГНЕС