Евра: Напуснах Юнайтед заради неспазено обещание на Уудуърд

Патрис Евра разкри, че е заплашил вицепрезидента на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд по време на разгорещен спор между двамата относно бъдещето на французина в клуба през 2014.

Евра разкри, че е напуснал Юнайтед заради неспазено обещание на вицепрезидента на "червените дяволи" Ед Уудуърд.

Бившият защитник на Франция сложи край на кариерата си в понеделник след забележителна кариера, която включваше осемгодишен престой на „Олд Трафорд“. Левият бек игра за „червените дяволи“ между 2006 и 2014, печелейки на пет пъти Висшата лига и веднъж Шампионската лига сред много други отличия. Но 38-годишният французин, който изкара кратък престой в Уест Хем миналия сезон, не винаги се наслаждаваше на времето си, прекарано на „Олд Трафорд“. Според информациите, Евра е казал на Уудуърд, че е имал намерение да напусне Юнайтед, когато доворът му изтече в края на сезон 2013-14, но след като първоначално приел решението му, Уудуърд заявил, че ще удължи контракта на играча против волята му. Евра буквално откачил и заплашил вицепрезидента, когато говорил с него относно сделката. Два месеца по-късно бранителят, тогава на 33 години, се присъедини към Ювентус за 1.2 млн. паунда. „Преди края на сезона Ед ми каза следното: „Патрис, ти ще останеш тук още една година, защото имаме опция за удължаване на договора ти“, сподели Евра за Sky Sports. „Но аз му казах, че трябва да напусна поради семейни причини. Той ми стисна ръката и отвърна, че ме е разбрал. Тогава през май, аз вечерях в Дубай на рождения си ден и получих съобщение от агента ми. Той ми каза да отида някъде, където не е шумно и ми изпрати съобщение с изявление от Юнайтед, в което се казваше, че „клубът е удовлетворен от това, че преподписва с мен за още един сезон“. „Това ме ядоса изключително много, бях наистина разочарован. Обадих се на Ед и псувах по телефона, дори го заплаших. Той ми каза, че не мога да говоря така на директора по футболните въпроси и че ще ме глоби. След това Райън Гигс се обади и ми каза, че не мога да напусна само заради един човек, но това ми даде извинение да си тръгна. Вече бях уведомил жена си, че си тръгвахме, но вътре в себе си все не намирах сила, за да се реша окончателно. Това, което се случи, определено ми помогна“, допълни той. Разкритията на Евра идват в същия ден, в който той призна, че успехите му във футбола са плод на вдъхновение от детството му. „Аз нямах нищо. Ние нямахме нищо. Но аз живеех така, сякаш имах всичко“, написа Евра в the Players’Tribune. „Ако можех да ви разкрия една тайна за моя живот, това би била тя. Всеки може да бъде щастлив – всеки може да обича този спорт. Без тази настройка, приятелю, нямаше да седя тук като наскоро пенсионирал се ляв бек, който игра за Франция, Ювентус и Манчестър Юнайтед. Вероятно щях да седя пред някой магазин в Париж, просейки за пари, за да си купя сандвич“.

„Не се шегувам. Когато израстнах в Льо Ули, комуна в покрайнините на Париж, живеех с родителите ми и с някои от братята и сестрите ми. Имам 24 от тях. Така че бяхме една дузина хора в една и съща къща. Баща ми ни осигуряваше много от приходите чрез работата си на посланик. Това доведе нашето семейство от Сенегал, където съм роден, до Брюксел и впоследствие до Льо Ули. Но когато бях на 10, той се разведе с майка ми. Той взе дивана, телевизора и дори столовете“, завърши Евра. /БГНЕС