Ердоган: Операцията в Сирия ще продължи, докато заплахата не бъде премахната

Турският президент Реджеп Ердоган заяви по време на телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън, че Анкара ще продължи операцията в Сирия, докато заплахата от Кюрдската работническа партия (ПКК) и терористичната група ИДИЛ не бъде напълно премахната, съобщиха от администрацията на турския лидер.

Премиерът на Великобритания е призовал Ердоган да спре военната операция в Сирия и е заявил, че Великобритания и други страни са готови да подкрепят преговорите за прекратяване на огъня.

"Турският президент Реджеп Ердоган проведе телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън. Президентът говори за целите на операцията" Извор на мира "и каза, че тя ще продължи, докато терористичната заплаха от Сирийските кюрдски сили за самоотбрана и ИДИЛ в Северна Сирия не бъде напълно премахната, което ще осигури доброволното и безопасно завръщане на сирийските бежанци “, се казва в съобщението.

На 9 октомври Ердоган обяви началото на операция „Извор на мира“ в Северна Сирия“ срещу ПКК и терористичната група „ИДИЛ. /БГНЕС