Елин Топузаков: Попето и Цунами няма да пътуват за Разград, решението е мое

Треуньорът на Левски Елин Топузаков разкри, че по негово решение двама от основните играчи на тима - Ивелин Попов и Вендерсон Цунами, няма да пътуват за Разград за дербито с Лудогорец. Футболистите имат по 8 картона и потенциален нов такъв ще ги извади за дербито с ЦСКА и евентуалния бараж.


"Естествено, че Левски играе всеки мач за победа - обясни Топузаков на въпрос дали "сините" ще се хвърлят еднакво и на двата предстоящи съперника - Лудогорец и ЦСКА. - Ако успеем да вземем и двете срещи, ще бъда сред най-щастливите хора. Нашата настройка и нагласа е да направим всичко по силите си, за да спечелим."

"Това са две супер дербита на България. Никой не може да гарантира, че ще спечели. Футболът е такъв спорт, че понякога не най-добрият отбор побеждава. След успеха над Черно море напрежението спадна, но ни предстоят още 2 или 3 мача."

Той коментира и кои играчи ще попаднат в групата: "Всички налични футболисти, които са във форма и нямат проблеми с контузии, ще пътуват. Цунами и Ивелин Попов няма да пътуват, защото имат осем картона и няма да ги рискувам. Накрая на сезона футболистите натрупват умора. Имаме двама-трима с болежки, които пропуснаха няколко дни от тренировките, но разчитам на всеки един футболист".

"Левски може да играе в няколко тактически схеми, както и вие споделихте. Ще преценим с наличните състезатели, за да можем да окомплектоваме най-добрия възможен състав и да изберем схемата", категоричен е Топчо.

"Нека да не изпреварваме събитията, разбирам въпроса ви напълно. Нека да мине срещата в Разград, където потенциално може да има нови наказания. След това ще мислим за мача в сряда", продължи той.

"Лудогорец е отбор, който притежава много качествени футболисти. Правят много добри селекции. Ние обаче се стараем да противодействаме през тези години. Не виждам тенденция, че Левски не може да победи. Сигурен съм, че няма футболист в съблекалнята, който да не е мотивиран за тези мачове. Няма нужда от допълнителна мотивация. Всеки иска да се докаже. Тук е моментът да ви върна назад във времето - през 2014 година, когато аз отново бях начело на отбора. Тогава играхме в Ловеч и победихме със 17 българи в състава и направихме ЦСКА втори, спестявайки им един кръг в Европа", завърши Топузаков. /БГНЕС