Елин Топузаков: Невъзможно е да заместя Стоилов, но не ме е страх

„Ситуацията не е от най-цветущите. Опитах се в индивидуални разговори с футболистите да ги успокоя. При тях всичко е наред и трябва да мислят само за футбол. Аз и щабът ми ще направим така, че Левски да изглежда подобаващо. Този отбор е селектиран и изграден от Станимир Стоилов. Виждаме каква е подкрепата към тима. Достигна се до друго ниво, което е заслуга на Мъри и неговия щаб. Присъствал съм на неговите тренировки, негов ученик съм. Той е направил нещо невероятно и ще се опитам да продължа линията му”, заяви треньорът на Левски - Елин Топузаков, на пресконференция преди дербито с ЦСКА, предаде репортер на БГНЕС. Специалистът говори за първи път, след като замени Станимир Стоилов начело на "сините".

„Момчетата са в много добра спортна форма. Имаха доминираща роля срещу противниците. Наредиха четири поредни победи. Искаме да задържим линията и отборът да изглежда по същия начин и в понеделник. Нашата роля е чисто психологическа, да са освободени. Не можем да кажем, че има фаворит. Непредвидим мач между два добри отбора.

Запазил съм нормални човешки и професионални отношения със Стоилов. Говорихме на четири очи в деня, в който напусна. Изговорихме доста неща. Надявам се и тепърва да обсъждаме някои неща за отбора. Съветите, които би ми дал, са безценни”, продължи Топчо.

„Не искам да влизам в ролята на Станимир Стоилов. Невъзможно е да го заместя. Страх нямам. За втори или трети път се явявам в такава позиция. Имам достатъчно рутина и опит да се ориентирам в ситуацията. Трябва да се продължи напред”, каза още бившият национал.

„Това е мач срещу ЦСКА, дерби е. Отборът има нужда от подкрепата на своите фенове. На никого не е приятно. Може да има несъгласие във всички фракции на „синята” общност, но не може да изоставиш отбора си в такъв мач. Мисля, че този отбор трябва да получи подкрепа от своите фенове, които са показали, че могат да му дават криле”, призова феновете Топузаков.

„Рецептата и решението е само работа. Завършващата фаза, последният пас – това са неща, върху които трябва да работим всеки ден. Във футбола и в треньорската кариера е трудно да си правиш планове за след няколко месеца. Всичко зависи от това как ще продължи отбора. Един треньор може да направи перфектна подготовка, но това не му гарантира резултати. В края на сезона ще обсъдим нещата”, категоричен е той.

„Трябва да покажем чисто мъжки качества като себераздаване, взаимопомощ. Мачовете не са от най-атрактивните. Водещи са единоборствата, статичните положения. Надявам се там да излъжем ЦСКА. Ще има битка, сигурно по-малко футболни качества. Очаквам тези компоненти да преобладават в мача”, каза още Топузаков.

„Искам да си запазя за себе си дали ще правя промени. Имаме контузени, които няма да играят – Илиян Стефанов, Кристиан Димитров. Имаме проблеми с Хосе Кордоба. Ще видим дали ще може да вземе участие в мача. Ще изберем най-доброто”, разкри Топчо.

„Формата в дербито не е от решаващо значение. Печели този, които иска повече победата и положи повече усилия”, завърши треньорът на Левски. /БГНЕС

Категории: