Еквадор се доближи до Катар след противоречиво равенство с Бразилия

Еквадор и Бразилия завършиха наравно 1:1 в интригуващ и изпълнен с противоречиви моменти сблъсък от световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ.

Алисон (л) извади късмет, че не бе изгонен в мача с Еквадор.

Каземиро даде ранен аванс на „Селесао“ с гол в 6-та минута, преди вратарят на домакините Александер Домингес да бъде изгонен с директен червен картон. Скоро след това обаче и бразилците останаха в намален състав след втория жълт картон на Емерсон Роял. Еквадорците стигнаха до ценната точка в борбата за класиране на Мондиала в Катар след точната интервенция на Феликс Торес четвърт час преди края на редовното време.

Срещата ще се запомни и някои противоречиви моменти, след като стражът на Бразилия Алисон получи два червени картона, които обаче не бяха зачетени след намесата на Системата за видеоповторение (ВАР). В първия случай вратарят на Ливърпул получи директен червен картон през първото полувреме за високо вдигнат крак срещу Енер Валенсия, който впоследствие се превърна в жълт, а след това втори жълт картон в добавеното време на мача също не бе зачетен след преразглеждане от технологията. Все пак, Еквадор се доближи до Катар, като води със седем точки на петия Колумбия, три мача преди края на квалификациите.

В друг двубой, Уругвай постигна ценен успех при визитата на Уругвай с 1:0. Точен бе Луис Суарес в 50-та минута, а уругвайците са вече четвърти с 19 точки, измествайи Колумбия и Перу, които играят в петък вечер. Чили обаче понесе удар след поражението от Аржентина с 1:2. Анхел Ди Мария и Лаутаро Мартинес бяха точни за „албиселесте“, докато Бен Бреретон се разписа за чилийците. Тимът е седми с 16 точки.

Луис Суарес донесе успеха на Уругвай над Парагвай.

Аржентина и Бразилия вече си гарантираха място на Световното първенство, което ще се проведе за първи път в историята през зимата между 21 ноември и 18 декември. /БГНЕС