Египет убеждава Илон Мъск, че пирамидите не са строени от извънземни

Египетските власти поканиха Елон Мъск да посети страната и лично да се увери, че известните египетски пирамиди не са построени от извънземни.

В петък шефът на Tesla и SpaceX написа поредица от туитове, в които намекна за извънземния произход на египетските пирамиди. Първият туит гласеше: „Разбира се, пирамидите са построени от извънземни“.

Вярно, че в следващия туит Мъск изясни „[Фараон] Рамзес II беше един от тях“. Той също така написа, че "Пирамидата на Хеопс е била най-високата структура, която хората са създавали през 3800 години."

В скорошно туитване по тази тема бизнесменът публикува линк към статия на Би Би Си за изграждането на пирамидите и уточни, че това е "надеждно описание на това как са направени нещата".

Но първият туит получи най-голямо внимание, което може да се счита за подкрепа на популярната теория на конспирацията за изграждането на пирамиди от извънземни. Той е ретуитнат над 84 000 пъти.

В отговор египетският министър за международно сътрудничество Рания ал Машат призова Мъск да се увери, че пирамидите са построени от хора, а не от извънземни./БГНЕС