Едмонд Назарян: Доволен съм от себе си, ще се подобря

Доволен съм от себе си, ще се подобря. Това сподели сребърният ни медалист от Европейското първенство по борба в Будапеща Едмонд Назарян при завръщането си на летище София, предаде репортер на БГНЕС. На финала Еди отстъпи на турчина Керем Кемал, европейски вицешампион от 2021, с 0:5.

Едмонд Назарян.

Да Ви кажа честно, за мен това беше първо участие на Европейско първенство на горна категория. Наистина не успях да си постигна целта, но за мен това беше голямо постижение в тази олимпийска, по-важна за мен категория. Доволен съм от себе си, ще се подобря занапред. Той е физически по-подготвен, по-опитен е в категорията, на мен не ми достигнаха силите и опита, трябва ми малко време, вярвам, че ще дойде и моето време, в което ще се реванширам за тези загуби“, започна 20-годишният ни талант.

Баща ми ми каза „Момче, трябва повече тренировки и подготовка, виж какви сериозни противници имаш, трябва повече да мислиш“. Но този резултат пак е с труд и пот, затова трябва да сме благодарни и да гледаме напред. Да, центурът съм си го запазил от долната категория, това е моята номер 1 хватка, никой няма да разбере тайната на тази хватка, само баща ми и треньора ми. Не само баща ми ме е учил на хватката, а и треньорът ми Емил Димитров много се е занимавал с мен за центура. И двамата са ми помогнали за тази хватка, от кадети до юноши – от 3-4 години я имам тази хватка, добре е засега, ще тренирам, за да я усъвършенствам още повече“, завърши Едмонд.

Тримата ни медалисти при класиците и Армен Назарян (д).

Баща му Армен бе категоричен, че с времето синът му ще подобри физическото си състояние и ще стигне до така желаното злато. „Всичко даде от себе си, бори се мъжки до края, малко трябва да добави към физиката си и мисля, че до Олимпиадата ще успее, още няколко турнира, да вземе златен медал. Аз съм виждал вече, той има всичко, най-важното е, че има голямо сърце – не се предава, малко физически е слаб, но с времето ще се подобри в това отношение. Разбира се, че отстрани ми е малко по-трудно, когато виждаш грешките, когато се бориш, даваш всичко от себе си. Да, ние се надяваме, центурът и защитата партер са добри, ще добавяме с Емил Димитров към арсенала му – към стойката, физическата подготовка и той ще стигне целта си“. /БГНЕС