Един загинал и трима ранени след стрелба в нощен клуб в Австралия

Един от пострадалите при стрелбата пред нощен клуб в предградие на австралийския град Мелбърн е починал в болницата, съобщи полицията в щата Виктория.

Говорител на полицията съобщи, че стрелбата не е свързана с тероризъм.

Починалият е 37-годишен мъж. Той работел като охрана на нощния клуб и бил прострелян от преминаващ автомобил. Другите двама пострадали също са охранители, а третият – клиент, който чакал да влезе в модерното заведение.

Полицията съобщи, че изстрелите били произведени от преминаващ автомобил към множеството хора, които чакали пред входа на заведението.

28-годишен мъж е в критично състояние в болница. Други двама – на 29 и 50 години – също са пострадали, но опасност за живота им няма.

Говорител на полицията съобщи за АФП, че стрелбата не е свързана с тероризъм. Следователите проверяват версията за вражда между банди.

Проверяват се показания на очевидци, че черно Порше, което е било забелязано да преминава пред клуба, е свързано със стрелбата. По-късно автомобилът е бил намерен опожарен в предградие на Мелбърн.

Масовите стрелби се случват рядко в Австралия, която има строги закони за притежание на оръжие, въведени след като 35 души бяха убити през 1996 година в Тасмания.

При подобна стрелба миналата година седем души от едно семейство в западната част на Австралия загинаха, а това беше най-тежкия подобен случай след този от преди 23 години. /БГНЕС