Джокович започна годината с убедителна победа

Бившият номер 1 в света Новак Джокович започна новата година по убедителен начин, след като победи французина Констант Лестиен с 6-3, 6-2 в мач от първия кръг на турнира от сериите АТП 250 в Аделаида. За Джокович това бе първи двубой на австралийска земя от две години насам, след като преди година той не бе допуснат в страната заради нежеланието си да се ваксинира срещу Covid-19.

Световният номер 5 контролираше събитията срещу 65-ия в света Лестиен и отрази единствената възможност за пробив, която се откри пред съперника му, като в същото време взе подаването на французина три пъти, за да стигне до успеха след час и 14 минути игра. "Като за първи мач не мога да се оплача. Играх много добре. Първите шест гейма бяха много оспорвани, никога не бях играл срещу него. Той има труден сервис, много точен. Но след като направих първия пробив за 3-2, вдигнах оборотите и играх добър тенис до края", сподели Джокович след успеха.

За сърбина това е първо участие в Аделаида от 2007-ма година насам, когато спечели титлата като тийнейджър. За 35-годишния Джокович предстои среща с друг французин - Куентен Хали, който победи представителя на домакините Джордан Томпсън с 6-3, 6-4.

За втория кръг в Аделаида се класира и руснакът Даниил Медведев след успех над Лоренцо Сонего със 7-6(6), 2-1 и отказване на противника. Напред продължава и Карен Хачанов, който победи Педро Качин от Аржентина с 6-2, 6-4. /БГНЕС