Джокович продължава без грешка и вече е в трети кръг на Уимбълдън

Новак Джокович вече е в третия кръг на Уимбълдън. Поставеният под №1 в схемата сърбин помете Танаси Кокинакис с 6-1, 6-4, 6-2 за точно 2 часа игра на Централния корт в Олд Ингрънд Клъб.

Шампионът от миналата година игра много солидно на сервис и не загуби подаването си нито веднъж. В същото време той успя на 5 пъти да пробие началния удар на Кокинакис. Ноле се отчете с 29 печеливши удара и едва 14 непредизвикани грешки. От своя страна Кокинакис направи 31 уинъра, но допусна 23 грешки.

За Джокович това бе победа №81 Уимбълдън, а в следващия кръг негов съперник ще бъде сънародникът му Миомир Кецманович, победил Алехандро Табило със 7-6(4), 7-6(3), 3-6, 6-3.

Американецът Стив Джонсън, който се класира за втория кръг, след като Григор Димитров не можа да доиграе мача помежду им заради контузия, победи представителя на домакините Райън Пенистън с 6-3, 6-2, 6-4.

Шестият в света и поставен под №3 Каспер Рууд допусна обрат и отпадна от Юго Умбер. Французинът стигна до успеха с 3-6, 6-2, 7-5, 6-4 и в следващия етап от турнира ще се изправи срещу Давид Гофен. /БГНЕС