Джокович пречупи Давидович Фокина в оспорвана битка

Световният номер 3 Новак Джокович се класира за осминафиналите на Ролан Гарос, след като победи испанеца Алехандро Давидович Фокина със 7-6(4), 7-6(5), 6-2 в мач от третия кръг на надпреварата. Двубоят на корт "Филип Шатрие" бе много оспорван в първите два сета, като 29-ят поставен Давидович Фокина имаше своите шансове, но не успя да ги реализира.


В първата част испанецът на два пъти повеждаше с пробив, но не успяваше да удържи преднината си, включително и когато сервираше за сета, като в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Джокович се наложи със 7-4. Давидович Фокина отговори на предизвикателството и дръпна с 2-0 в началото на втората част, но Джокович бързо обърна до 3-2. Испанецът на два пъти навакса пробив изоставане, за да стигне до тайбрек, в който имаше преднина от 5-4, но сърбинът взе три поредни точки, за да дръпне с два сета. В третата част двукратният шампион доминираше изцяло и спечели с 6-2, за да затвори мача след малко над три часа и половина игра.

Джокович завърши с негативен баланс на печеливши удари срещу непредизвикани грешки (27/38) и 54 процента успеваемост при излизанията на мрежата (20/37). За място на четвъртфиналите носителят на 22 титли от Големия шлем ще спори с 13-ия поставен Хуберт Хуркач или перуанеца Хуан Пабло Варийас. /БГНЕС