Джокович обърна Медведев за рекордна 37-а титла от сериите Мастърс 1000

Новак Джокович триумфира на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като обърна Данийл Медведев с 4-6, 6-3, 6-3 за около два часа и 15 минути здрава битка.

Джокович (л) се реваншира за загубата си от Медведев (д) на финала в Ню Йорк.

Двубоят противопостави един срещу друг първия и втория в световната ранглиста и бе повторение на финала на Ю Ес Оупън, където руснакът ликува с първа титла от Големия шлем, слагайки същевременно край на мечтата на сърбина за Календарен голям шлем. Срещата започна с ранен пробив за шампиона от миналата година, който бе затвърден. Малко след това обаче Джокера го върна. Нов брейк за световния номер 2 за 4-3 му даде ново предимство, което той не изпусна до края на частта.

Във втория сет Джокович реализира един-единствен пробив в четвъртия гейм и не допусна колебания на собствен сервис, за да вкара мача в решителна трета част. В нея той поведе с два пробива и сервираше за титлата при 5-2, но направи слаб гейм и Медведев върна единия брейк. Руснакът обаче нямаше повече съпротивителни сили и след нов пробив капитулира и бе детрониран от трона си във френската столица. Джокович спечели 79% от точките на първи сервис и спаси седем от десетте възможности за пробив пред Медведев.

Той се реваншира за загубата си във финала на Ю Ес Оупън и спечели шести мач от десетте изиграни с руснака. Ноле отпразнува подобаващо и факта, че ще завърши годината за рекорден седми път като номер 1 в ранглистата, задминавайки идола си Пийт Сампрас. За него това бе шеста титла в зала ''Берси“ и рекордна 37-а от Мастърс 1000 сериите, като вече е с една повече от Рафаел Надал. За двамата тенисисти предстои участие в осемте най-добри в Торино. /БГНЕС