Джокович - Хуркач и Зверев - Медведев са полуфиналите в Париж

Световният номер 1 Новак Джокович може да си осигури завършване на годината на първото място в ранглистата за рекорден седми път, ако днес победи поляка Хуберт Хуркач в полуфиналите на Мастърса в Париж. В петък вечерта Джокович се справи с американеца Тейлър Фриц с 6-4, 6-3, за да се класира за 71-ия си полуфинал на ниво Мастърс. Преди това Хуркач надви австралиеца Джеймс Дъкуърт в три сета и си осигури последното осмо място във Финалите на АТП, които ще се проведат в Торино в периода 14-21 ноември.

Джокович е на една победа от първото място в ранглистата в края на годината

Третият мач между Джокович и Хуркач до момента (сърбинът е спечелил предишните два) ще започне в 15:00 часа българско време днес. "Чувствам се невероятно, да се класирам за Торино е мечта. Когато бях дете, гледах всички тези топ тенисисти във Финалите и това ме вдъхновяваше. Много е специално, че сега съм сред тях, защото не е лесно да се пребориш за едно от осемте места", сподели Хуркач след успеха си над Дъкуърт.

В другия полуфинал в Париж, който ще започне не преди 17:30 часа, един срещу друг ще се изправят вторият и четвъртият в световната ранглиста Данийл Медведев и Александър Зверев. Вчера руснакът спря похода на местния фаворит Юго Гастон със 7-6(7), 6-4, докато Зверев надви норвежеца Каспер Рууд със 7-5, 6-4. Германецът се намира в страхотна форма след края на Уимбълдън, като е натрупал 28 победи срещу едва две загуби в този период, печелейки Мастърса в Синсинати, Олимпийските игри в Токио и турнира във Виена. От своя страна Медведев спечели първата си титла от Големия шлем на Откритото първенство на САЩ в средата на септември и защитава титлата си в Париж от миналата година. Зверев води в досегашните мачове между двамата с 5-4, но Медведев е спечелил последните три срещи.

За първи път от 2015 година насам четиримата полуфиналисти в Париж са сигурни участници и на Финалите на АТП. /БГНЕС