Джокович и Надал продължават да вървят към четвъртфинален сблъсък в Париж

Световният номер 1 Новак Джокович и 13-кратният шампион Рафаел Надал са все по-близо до четвъртфинален сблъсък помежду си в Париж, след като записаха чисти победи в мачовете си от третия кръг на турнира.

Джокович продължи успешно защитата на титлата си от миналата година, след като победи словенеца Аляж Бедене с 6-3, 6-3, 6-2. На корт Филип Шатрие Джокович направи солиден мач, като даде само една възможност за пробив на съперника си, която отрази. От своя страна сърбинът проби пет първи своя опонент, за да стигне до чист успех след час и 44 минути игра. Джокера завърши двубоя с 30 печеливши удара, 18 непредизвикани грешки и 76 процента успеваемост на мрежата (13/17).

По този начин Джокович продължава без загубен сет в Париж, а на осминафиналите ще се изправи срещу аржентинеца Диего Шварцман, който по-рано днес победи Григор Димитров с 6-3, 6-1, 6-2.

Рафаел Надал се класира за осминафиналите на Ролан Гарос за 17-ти път в кариерата си, след като победи нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6-3, 6-2, 6-4. 13-кратният шампион доминираше изцяло в първите два сета, в които направи по два пробива, за да си осигури добра преднина. В третата част Рафа дръпна с 4-0, но допусна отпускане в играта си и съперникът му навакса част от изоставането, като дори имаше възможност да изравни при 5-5, но Надал отрази една възможност за пробив и затвори мача след два часа и 11 минути игра.

Петият поставен в схемата испанец завърши двубоя с 25 печеливши удара срещу едва 13 непредизвикани грешки, а за място на четвъртфиналите той ще спори с 9-ия в схемата Феликс Оже-Алиасим, който победи сърбина Филип Крайнович със 7-6(3), 7-6(2), 7-5. /БГНЕС