Джамбазки: Зелената сделка убива европейската икономика, включително българската

Заради зелената сделка се убива европейската икономика, включително българската. Заради нея са високи цените на тока, заради тази безобразна политика, цените на горивата и на природния газ се вдигат.

Монополното положение на поне две фирми в България - собственикът на рафинерията в Бургас, а другата е нашият национален оператор и газов доставчик. Тези две фирми са монополисти и взимат от джоба на всеки български гражданин.

Двата монопола и зелената климатична идея са в основата на проблема. Това заяви Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО пред Нова тв.

Джамбазки уточни, че когато националният газов оператор се управлява политически, ситуацията ще продължи да бъде трудна. "Ако едно стратегическо дружество не се управлява добре, контрол върху него може да бъде предвиден от правителство", напомни той.

Джамбазки обясни, че в света има и друг газ, освен руски. "Ние, имам предвид ГЕРБ, сме се отказали да добиваме газ от България", подчерта той и добави, че ако ние добиваме собствения си газ цените ще са по-ниски и производителността ще е по-висока. Заместник-председателят на ВМРО каза, че трябва да се махнат монополите. "За пръв път в Европа най-голям доставчик на природен газ е Алжир", посочи той и напомни, че преди време е предложил мерки за въглеродните емисии, но не са били приети и сега сме в тази позиция поради тази причина.

По темата за корупцията Джамбазки заяви, че ако някой си мисли, че корупцията я има само на изток, а я няма в Брюксел, жестоко се лъже. „Корените се държат от тези, които овладяха икономическите и финансовите лостове след 1989 г. и се пребоядисаха - бяха деца на предишната бивша комунистическа номенклатура и станаха крайно леви и крайно европейски. Затова паразитна формация като ДБ направи коалиция с техните баби и дядовци и с БСП работиха заедно, заяви Джамбазки.

Той посочи, че предишното правителство е било много антикорупционно, но същевременно е имало корупция по високите етажи на властта. "Тези хора въртяха и влязоха в тази корупционна схема", каза той и добави, че когато гледаме политическата корупция, трябва да погледнем „циганските гласове“. Джамбазки предупреди, че скоро ще станем свидетели на именно този вид корупция.

За войната в Украйна Джамбазки каза, че ескалацията е видима и заплахата също. "Очевидно руското държавно ръководство се опитва да заплаши Запада правейки референдумите и заплашвайки с ядрената заплаха", посочи той и добави, че тук задачата на международната общност трябва да е да търси начин за гарантиране на териториалната цялост на Украйна.

Той посочи, че следват и няколко важни въпроса, а именно какво да правим ние българите. Джамбазки каза, че благодарение на множеството фалшиви страници и профили се е преекспонирала ролята на русофили и русофоби.

"България наистина е най-старата държава, българският национализъм трябва да бъде антикомунистически и антиглобалистки. Преди всичко трябва да се борим за българския национален интерес", категоричен е Джамбазки.

Той отправи апел на 2 октомври българите да гласуват за България и да се търси най-добрият вариант за защита и преследване на българския национален интерес. "Ние се занимаваме с политика, защото България е над всичко", подчерта той. /БГНЕС