Джамбазки, ВМРО: Удар по монополите ще реши икономическата криза в страната

Доходите, сигурността, стандартът на живот на българските граждани, отоплението им през зимата, цената на горивото - това са основните проблеми пред обществото и пред предстоящите избори. Това каза пред БНТ Ангел Джамбазки от ВМРО.

9 септември е тъжна дата в българската история, довела до избиване на елита на нацията. В тази връзка ВМРО настоява Паметникът на съветската армия да бъде премахнат от центъра на столицата, допълни Джамбазки.

Обезлюдяването на малките населени места и села започна след диктатурата, когато хората бяха принудени да мигрират към градовете, защото им беше иззета собствеността. Тази система направи хората бежанци насила, затова не прехвърляйте вината - наследството от обезлюдяването идва от комунистическата диктатура, категоричен бе кандидатът на ВМРО за 48-то НС.

Важен въпрос е и защо нелегални мигранти минават държавната ни граница. Това е факт и е заплаха за националната ни сигурност. Тази заплаха минава през пробитата ни граница заради политически импотентното управление на г-н Петков, когато границата беше оставена на самотек. И когато отново граничното съоръжение беше оставено без поддръжка. Когато отново се оказа, че гранични полицаи - известни на своите колеги, - пропускат автобус на 70 км. във вътрешността на страната. И автобусът е управляват от 15-годишен брадат терорист, пълен с нелегални имигранти. Това означава, че държавната граница е пробита и националната сигурност е застрашена. Затова ние, от ВМРО, винаги сме казвали, че това е една от първите ни защитни страни - не само на нас, но и на Европа, и трябва да се пази по-силно от описаното в учебниците.

Няма увеличен натиск по границата - той просто не е спирал. По 200-300 брадати джихадисти на ден са минавали през границата, никой не знае нито къде отиват, нито какво правят, не само "Гранична полиция". През нощта тези хора трябва да са затворени в лагери, а вместо това излизат - например от Елхово, могат да си наемат бракуван автобус, да му сложат холандски номера, и с него да убият български полицаи. Настояваме за нулева миграция, силна гранична полиция, твърда граница, и недопускане на тази миграция на територията на Р България, каза още Джамбазки.

Тодор Александров е казал, че България не трябва да обръща своя поглед нито на запад, нито на изток, а да гледат българския интерес. Мястото на България винаги е било в Европа - не само защото в Европа първото селище е било до солниците в Провадия и е на 5600 г. преди Новата ера, но България е част от ЕС и трябва да налага своето място в него, а не да бъде управлявана от послушници, които отдават суверенитета ни и се кланят на Запада, и да гонят своя интерес, категоричен е зам.-председателят на ВМРО-БНД.

Северен вятър донесе настроенията в България да не се добива газ, става въпрос за страшна политическа корупция. И нека напомним, че още един монополист - "Лукойл", който в момента взима по 1 лв. на литър от джоба на всеки ни, - ВМРО казва, че държавата трябва да се възползва от възможността в Закона за енергетиката и да поеме оперативното управление на това дружество.

България може да започне да строи терминал за газ на Черно море, който да се свърже с т.нар. "Бял поток", който може да се свърже с грузинско пристанище, но има възможност и за кораб, който да бъде хранилище за газ. Това ще бъде възможност да не зависим от чужди политически решения, коментира евродепутатът.

Това, което трябва да се направи в борбата с икономическата криза в България, е да се ударят монополите, които изсмукват доходите на гражданите - "Лукойл" например, защото като се взима по 1 лев от всеки литър гориво, това се отразява на транспорта на стоките, отразява се на цените в магазина, и оттам се върти цялата инфлация. Като се печатат пари, се покачва инфлацията. Решението на кризата е и ниски данъци, когато вдигаш данъците, ограбваш работещите и даваш парите на съмнителни групи като тези в циганските махали. ВМРО настоява за намаляване на данъците и парите да бъдат оставени в работещите хора - този, който работи, знае как да си храни семейството. В миналото управление ние направихме семейното подоходно облагане - не даваш социални помощи на социални паразити, които след това пият мастика и правят още деца, а даваш възможността на работещите да задоволяват нуждите на собствените си деца. 450 лв. на всяко дете се връщат при родителите, 1300 на следващо дете остават при работещите родители, а не отиват в другите прослойки, допълни Джамбазки. /БГНЕС