Двама привърженици на Уулвс арестувани за хомофобски скандирания в мача с Брайтън

Двама фенове на Уулвърхемптън били отстранени, а впоследствие и арестувани от полицията в Съсекс за хомофобски скандирания по време на равенството като гост на Брайтън 2:2 в неделя, съобщиха от двата клуба.

Въпреки кампанията в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация, хомофобията продължава да бъде огромен проблем по терените в Англия.

Инцидентът се случва в период, в който отборите от Висшата лига празнуват кампанията Rainbow Laces, която подкрепя хората с различна сексуална ориентация (ЛБГТ). Стюардите се погрижили провинилите се лица да напуснат „Амекс Стейдиъм“, след като получили сигнал за обидите и двамата били арестувани от полицията извън спортното съоръжение. „Тъжно и депресиращо е, че още веднъж трябва да адресираме проява на дискриминация. Преди началото на мача показахме огромна подкрепа към кампанията Rainbow Laces, която бе брилянтно подпомогната и от повечето хора по трибуните. И въпреки това, преди последния съдийски сигнал, сме принудени да се справяме с тези две лица, които смятат, че няма проблем да се държат по този начин“, каза в свое изявление изпълнителният директор и заместник-президент на Брайтън Пол Барбър. От Уулвърхемптън също порицаха поведението на арестуваните фенове и заявиха, че ще подкрепят полицията на Съсекс в тяхното криминално разследване. Припомняме, че полицията в Манчестър е арестувала 41-годишен мъж във връзка с обвиненията в расистки обиди по време на местното дерби между Юнайтед и Сити на „Етихад“ в събота, завършило при резултат 2:1 за "червените дяволи". По време на двубоя Фред бе ударен с предмет от публиката, преди да изпълни ъглов удар в 68-та минута. Запалки и пластмасови бутилки с вода също бяха открити на терена. Фен на Сити бе заснет да отправя расистки поздрав към някои от играчите на Оле Гунар Солскяр. Повече от един от футболистите на отбора е чул расистка обида по свой адрес, докладвайки на Сити и главния съдия Антъни Тейлър. /БГНЕС