Дузпа и автогол помогнаха на Черно море да се справи с Ботев Вр

Претендентът за титлата Черно море победи Ботев Враца с 2:1 на "Тича" в първия двубой от 23-ия кръг на efbet Лига.


Домакините имаха сериозно превъзходство през първата част, но успяха да стигнат само до един гол аванс 1 гол. Разписа се Атанас Илиев в 41-ата минута от дузпа.

Наказателният удар бе отсъден за нарушение срещу завърналия се в началото на седмицата при "моряците" Илиан Илиев-младши.

Играчите на Ботев така и не успяха да отправят точен удар към вратата на домакините.

Първата възможност след почивката се откри пред Андреяс Калкан, който обаче стреля право в ръцете на Бариос. В 64-ата минута след центриране от корнер Даниел Димов стреля с глава, но встрани от целта.

Три минути след това Виктор Попов върна към Атанас Илиев, но след рикошет неговият удар не намери целта. В 68-ата Едгар Пашеко бе отказан от Бариос, след като отправи изстрел отблизо. В 71 минута Илиан Илиев-младши центрира от свободен удар, а при опита на Стефан Велев да изчисти топката тя се отби в гърба на Меси Биатумусока и влетя в мрежата на врачани за 2:0.

В 80-ата минута Ботев Враца върна един гол чрез Мирослав Маринов. Той засече с едно докосване успоредно на голлинията подаване на Илкер Будинов. В 88-ата старши треньорът на Ботев Враца Христо Янев получи червен картон. В следващия мач на врачани срещу Арда на стадион "Христо Ботев" той няма да може да води отбора.

Секунди преди края домакините можеха да вкарат и за 3:1, но вратарят на Ботев успя да спаси удар на Иса от малък ъгъл.

Черно море e .roe, в класирането с актив от 51 точки, с три повече от Лудогорец, който обаче е с два мача по-малко. Ботев Враца остава на предпоследното 15-о място с 13 пункта. /БГНЕС