Дрейпър е последният полуфиналист в Милано

Джак Дрейпър оформи полуфиналните двойки в тазгодишното издание на Некст Джен Финалите в италианския град Милано. Британецът срази представителя на домакините Лоренцо Музети с 4-1, 4-0, 4-3 (3) и намери място сред последните четири в надпреварата.

Джак Дрейпър.

Двубоят между Дрейпър и Музети бе директен сблъсък за място в 1/2-финалите, след като двамата бяха записали по един успех в предишните си две срещи на турнира, а тайванецът Чун-Син Цен бе загубил шансове да продължи към елиминациите. Очакванията бяха за по-равностоен мач, но Дрейпър ги опроверга със страхотна игра и победа за по-малко от час срещу видимо уморения от последните седмици Музети. Британецът направи три пробива в първите два сета, а след това бе по-солиден в тайбрека на третия за крайния успех.

Дрейпър завърши втората в групата си, оглавена от швейцареца Доминик Щрикер, който постигна трета поредна победа след категорично 3-0 на Цен. Щрикер, който бе първият тенисист, осигурил си място на полуфиналите, даде пет гейма на представителя на Тайван, като реализира общо четири пробива срещу един на сметката на азиатеца.

Щрикер ще играе срещу Иржи Лехечка от Чехия в първия полуфинал в Милано в петък вечер, докато в късния един срещу друг ще се изправят американецът Брандън Накашима и Дрейпър. /БГНЕС